lördag 20 april 2013

ICAs glutenfria knäckebröd

Jag tänkte fortsätta testa olika gluten och laktosfria produkter.
ICAs nya glutenfria linje innehåller 2 olika knäckebröd som jag köpte hem för att testa, båda är dessutom laktosfria.

 













som du ser lite tjockare än annat glutenfritt knäckebröd.


Först blev jag glad när jag såg att dom var lite tjockare men fy vad hårda!!
Efter ett par mackor till frukosten häromdagen hade jag helt ont i käken efteråt, då ska tilläggas att jag har extra känsliga käkar då jag har problem med leder, men så ont har jag aldrig fått av att äta något innan.

Smaken,
Är helt ok men lite väl smaklös och trist tycker jag, havreknäcke var godare är brungräddat.

Serveringsförslag,
Då knäckebrödet är så hårt kom jag fram till att äggröra var bästa påläggs-alternativet.


Så här gör du äggröra till en person, räcker till 2 mackor.

Grovhacka ett kokat ägg, blanda med lite kaviar, majonnäs och laktosfri lätt crème fraîche.




En stor nackdel för de flesta glutenfria produkter som du kan köpa i butik är att dom innehåller mycket socker samt flertal E-ämnen och andra onödiga tillsatser, men har man varken tid eller orka att göra eget bröd så funkar dessa (om du inte har problem med käkarna vill säga ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar