Jag blev så galet sugen på våfflor igår men vill testa en nyttigare variant än att köpa färdig glutenfrimix och blanda m smält smör.
Dom här är dessutom fria från både laktos och mölkprotein samt helt utan tillsatser som massa E-ämnen och socker.
Denna variant är nyttigare och våfflorna blir porösa och höga men inte alla frasiga som är min favorit.
Däremot funkar dom superbra som alternativ, speciellt när man kan äta dom men gott samvete.
Du blir proppmätt efter 2 hela våfflor då dom innehåller massa ägg.
Det här behöver du till våfflorna,
8 ägg, ta 9 om du som jag använde eko ägg (dom är oftast mindre och har märkt i flera recept att man behöver lägga til ett extra)
2 dl kokosmjölk (gärna eko, absolut inte light)
2 dl kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Först ska du ta fram en bunke/skål och en visp. Knäck i alla ägg och kokosmjölken, vispa till en jämn vätska. Ofta har kokosmjölken stelnat på toppen i konservburken och kan vara svår att använda som vätska, jag brukar ställa hela burken i ett varmvattenbad.
Blanda kokosmjöl, bakpulver och salt.
Häll över mjölblandningen i vätskan och vispa till en jämn smet.
Nu är det dags att ta fram våffeljärnet, låt järnet bli riktigt varmt medan smeten får vila ett par minuter. Om smeten känns alldeles för tjock kan du ha i lite extra kokosmjölk, jag hade i ca 2 msk samt en liten skvätt vatten.
Pensla det varma järnet med kokosolja, smör funkar om du inte har kokosolja hemma. Klicka i smeten och låt våfflor få fin gyllenbrun färg innan du tar ut dem.
Servera direkt m vispad grädde eller glass och bär.
Om du vill vara lite nyttigare kan du testa min variant med färska jordgubbar, laktosfri kvarg, lite flytande honung och riven kokos.
Eller varför inte göra en egen nyttigare helt sockerfri hallonglass, det går på ett par minuter.
Gör hallonglassen så här, mixa frysta hallon med laktosfri kvarg eller crème fraîche, KLART!!
Enkelt, nyttigt och supergott!!!
Enkelt, nyttigt och supergott!!!
Jag testade även att smaksätta smeten på 2 olika sätt som jag tyckte blev ännu godare.
Variant 1, hallon
Blanda i tinade frysta hallon, ekologiskt vaniljpulver, riven kokos och en klick laktosfri matkvarg.
Variant 2, choklad
Blanda i kakao, riven kokos, ekologiskt vaniljpulver och en klick laktosfri matkvarg.
Vi tyckte att hallonvarianten var godast med lite hemmagjord hallonglass och kokos på.
MUMS!!
Hoppas ni vågar testa och ge gärna feedback på vad ni tyckte.
OBS!!
Adda mig på Vine, användarnamn; MalinThorngren och se steg-för-steg videos på utvalda recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar