Perfekt för dig som aldrig testat butternutsquash förut eller som vill ha tips på snabb och enkelt förrätt.
Du hittar butternutsquash i de flesta matbutiker, brukar ligga på 29.90/kg vanligtvis.
I detta recept behöver du även en god olivolja, pumpafrön, salt & peppa samt en ugn.
Sätt ugnen på 225grader.
Tvätta av pumpan (dvs butternutsquashen) och skär i 0,5cm stora skivor, dela på mitten, så det blir halvmånar. Trådarna och kärnorna tar du lätt ur med en matsked.
Lägg i en teflonpanna alt på en plåt.
Häll över lite olivolja och ställ in i den varma ugnen ca 7min tills den undre sidan fått lite färg.
Ta ut formen/plåten och vänd på alla skivor, häll över pumpafrön och lite flingsalt.
Ställ in i ugnen ca 10 min, håll koll så dom inte blir för bruna.
Ta ut ur ugnen och lägg direkt upp på assietter, se till att få med massa goda frön också, sprinkla över lite salt & peppar. Klart!!
Ät med gaffel eller som vi brukar göra med händerna när dom svalnat lite, se till att bita bort skalet/kanten bara, inte så god ;)

För en lyxigare variant kan du smula över lite fårost när skivorna fortfarande är varma, supergott!!!

Hoppas ni gillar och vågar testa denna underbara pumpa som många verkar ha ha missat eller inte vet hur man tillagar.
Jag brukar ha den i soppa, grytor och tom Wok, fler recept med butternutsquash kommer ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar