lördag 30 mars 2013

Gluten, laktos och sockerfria bananplättar

Supergoda bananplättar, perfekt mellis eller efterrätt.


Ingredienser till 4 plättar,
2 bananer
1 eko ägg
2 msk jordnötssmör (helst eko/sockerfri, se bild)
1,5 tsk rismjöl
1 msk riven kokos
En nypa flingsalt
Kokosolja att steka i

Gör så här,
Mosa bananerna till mos i en skål m gaffel, tillsätt ägget och "vispa" ihop med gaffeln. Klicka i 2 msk jordnötssmör ( den på bilden är absolut bäst!!), häll i rismjöl, kokos samt lite salt. Blanda allt till en krämig smet.
Ta kokosolja i stekpannan och klicka i lagom stora plättar, jag använde först en ministekpanna och sen vände jag över dom i en större för fin form och lagom storlek. Stek tills dom är lite gyllene och servera direkt.

Sååå goda och du behöver inget till då dom är sprängfulla med massa gott!
Bonus att dom är helt utan gluten, laktos och socker!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar