Jobbade hemifrån på förmiddagen och behövde en snabb och enkel lunch innan eftermiddagens jobb och träning.
Jag hade i följande, (kan som sagt varieras utifrån vad du har hemma eller är sugen på.)
Olivolja
Svamp ( jag hade champinjoner)
Purjolök
Squash
Eko Ägg
Tomat
Fetaost (obs! laktosfri på get & fårmjölk)
Färsk spant och basilika
Samt kryddor.
Börja med att fräsa purjo, svamp och squash i lite olja, krydda med lite cayennepeppar (kan uteslutas med gör mycket för smaken).
Blanda 5 ägg (jag hade 3 hela ägg och två äggvitor för att få det lite nyttigare) med lite kallt vatten, "vispa" med en gaffel och ha i lite salt och peppar.
Ha på lite extra olja och sen häller du över äggen, se till att grönsakerna hamnar jämt i pannan. Lägg på locket och sänk värmen så det inte bränner i botten.
Skölj spenat och basilikan som du lägger på omeletten, tag av värmen och lägg på locket ngn minut innan du serverar. Klart!
Superenkelt och gott.
Annat som är gott i omelett;
Färsk sparris
All svamp
Tofu, gärna den med pizza eller mandel-sesam smak
Torkad tomat
Oliver
Ruccula
Lax
All typ av ost (om du inte är allergisk)
m.m...
En omelett på 5 ägg blir 2 rejäla portioner, perfekt matlåda ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar